• TENERIFE
 • GRAN CANARIA
 • LANZAROTE
 • FUERTEVENTURA
 • LA PALMA
 • LA GOMERA
 • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

SOLENS SMIL

En spennende dokumentar hvor vi kan ta del i opplevelsene til elleve inuitter under deres spennende reise til Kanariøyene.

La sonrisa del sol

Fire menn, tre kvinner og fire barn mellom ett og åtte år er hovedpersonene i dette eventyret på de sju kanariske øyene. “Solens smil” er en dokumentar om hvilken virkning VERDENS BESTE KLIMA har på mennesker som bor i et av områdene i verden med dårligst klima.

Det var den første gangen de reiste til et så fjernt og annerledes sted fra sin lille landsby med bare 300 innbyggere, beliggende på det frosne Grønland, hvor temperaturene er ekstremt lave storparten av året.

I følge med Francesc Bailón, spansk antropolog og ekspert på inuittkulturen, som de har et nært forhold til takket være hans mange reiser til Kulusuk, kom gruppen til øyene med verdens beste klima for å oppleve situasjoner de aldri hadde stått ovenfor og oppdage et landskap som er radikalt annerledes enn det kalde arktis. Her kunne de for første gang føle en vennlig bris mot ansiktet og spasere barbeint over varme sandstrender, la seg kjærtegne av havets bølger, oppleve trær og skoger og se dyr som kameler og øgler… I tillegg til en rekke andre opplevelser som å tappe innlagt vann fra en kran eller å besøke en by. Et utall opplevelser og følelser som de aldri vil glemme ble dokumentert i denne filmen og, fremfor alt, i deres SMIL.

REISEN PÅ TRE MINUTTER

La sonrisa del sol

BILDEGALLERI

La sonrisa del sol

KULUSUK

En isolert landsby med 300 innbyggere beliggende i regionen Tunu, øst på Grønland. Der bor inuittene under svært vanskelige forhold, med et ekstremt klima og et landskap som er dekket av permanent is. Et eksempel på klimaet er at det på dagen for avreisen til Kanariøyene var meldt storm, noe som nesten garantert ville medføre at flyplassen ble stengt. I lys av dette, bestemte ekspedisjonen seg for å chartre et fly som kunne bringe dem fra Kulusuk til Reikjavik på Island. Etter over 13 timer med fly og 4 500 kilometer kom våre inuittvenner endelig fram til stedet med verdens beste klima.FRANCESC BAILÓN

 • "De hadde med seg skinnstøvler og vinterjakker selvom de visste at de ville ankomme et sted hvor det var 30 grader varmere.”

  Francesc Bailón

  Antropolog
 • "Jeg gleder meg til å reise tilbake til Kulusuk for å fortelle mitt folk om de utrolige opplevelsene jeg har hatt på Kanariøyene.”

  Anda Kuitse

  Drum dancer
 • "Havet har mange overraskelser og jeg har virkelig kunnet nyte å bade i det.”

  Peter Uitsatikitseq

  Fisker og jeger
 • "Det er veldig annerledes enn Kulusuk. Der har vi på oss masse klær og her tar vi av oss alt.”

  Birthe Uitsatikitseq

  Husmor
 • "Jeg har lyst til å finne ut hvordan det er å bade i havet.”

  Justus Utuaq

  Brannmann og jeger
 • "Jeg synes alt vi har sett har vært veldig interessant.”

  Charlotte Uitsatikitseq

  Barnehagemedarbeider
 • "Jeg har veldig lyst til å komme tilbake hit.”

  Mogu Utuaq

  Jeger
 • "Vi drar hjem med uforglemmelige minner fra reisen.”

  Helene Utuaq

  Husmor

HOVEDPERSONENE

 • Anda Kuitse

  64 år, drum dancer

 • Peter Uitsatikitseq

  49 år, fisker og jeger

 • Birthe Uitsatikitseq

  45 år, husmor

 • Justus Utuaq

  28 år, brannmann og jeger

 • Charlotte Uitsatikitseq

  23 år, barnehagemedarbeider

 • Niels-Ole Utuaq (Mogu)

  25 år, jeger

 • Helene Utuaq

  30 år, husmor

 • Augo Nathanielsen

  8 år

30 SEKUNDER AV FØLELSER OG OPPLEVELSER

La sonrisa del sol

Fra å fiske i frossent hav…

til å nyte bølgene i Atlanterhavet

La sonrisa del sol

Fra å synge og danse på isen…

til å føle brisen på Kanariøyene

La sonrisa del sol

Fra anorakk og støvler…

til t-skjorte og badeshorts

La sonrisa del sol

Fra slott av is…

til følelsen av varm sand

FRANCESC BAILÓN TRUEBA

Antropolog

Etter å ha blitt ferdig med sine studier i Kulturantropologi (Universitat de Barcelona), bestemte han seg i 1997 for å vie seg til å studere og forske på inuittkulturen. Frem til i dag har han gjennomført 21 ekspedisjoner til Arktis, med fokus på feltarbeid i Kalaallit Nunaat (Grønland). Han er professor og foredragsholder om temaer relatert med dette folket, kulturguide for reiser til Arktis og produkt manager for Grønland for reisebyrået X-PLORE Viajes & Expediciones. Han arbeidet som rådgiver for Teatre Nacional de Catalunya i forbindelse med forestillingen Groenlàndia (2012) regissert av Jordi Faura og har arbeidet som ekspert på inuittkultur for filmen Nobody wants the night (2015), regissert av filmskaperen Isabel Coixet. Han samarbeider med National Geographic og har skrevet en rekke artikler om inuittkulturen i tillegg til bøkene Los poetas del Ártico. Historias de Groenlandia (2012) og Los inuit. Cazadores del Gran Norte (2015). Han er i dag ansett som en av største spesialistene innenfor dette temaet på verdensbasis.

GUILLE CASCANTE

Regissør

Stifter, deleier og daglig leder for produksjonsselskapet Goroka og ansvarlig for programmene Página 2 og Mapa Sonoro på TVE, El tamaño no importa på Canal Plus og programmene Cites 2.0 og Caràcter på TV3, blant en rekke andre produksjoner. Han har også regissert dokumentarene Ecos del subsuelo (TVE/RedBull), Rauxa Visual (TVE/TV3) og Palabras alrededor del mundo, vinner av premien for beste spanske dokumentarfilm ved Barcelona Sport Film Festival. Hans seneste arbeid har funnet sted på Kapp Horn, hvor han spilte inn en dokumentar for Barcelona World Race, og i det arktiske hav, hvor han regisserte dokumentaren Latitud 80. Ballenas, delfines y mariposas, en film som utforsker ideen om hjemmet med utgangspunkt i en reise med seilbåt til de mest avsidesliggende stedene på planeten.

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: