Vi bruker cookies, egne og fra tredje parter, for å kunne forbedre våre tjenester gjennom analyse av din navegasjon på våre nettsider. Hvis du fortsetter å bruke vårt nettsted uten å endre konfigurasjonen, tar vi dette som en akseptasjon av bruken av cookies på vårt nettsted. Du kan få mer informasjon eller opplysninger om hvordan du kan endre konfigurasjonen i vår "Juridiske informasjon".

GODTA
Kanariøyene – Livets breddegrad

22ºC årsgjennomsnitt og
temperatursvingninger på ca. 6ºC i året

Kanariøyene er kjent for milde og stabile temperaturer hele året, alltid vårlig. Gjennomsnittstemperaturen i januar er på 18ºC og i august på 24ºC. Årsgjennomsnittet ligger på 22ºC. I tillegg er forskjellen mellom det kaldeste tidspunktet på natten og det varmeste på dagen, kun på 7ºC, og det er en svært liten variasjon.

Slike temperaturer og en så høy grad av klimatisk komfort er et privilegium. Det er nok å sammenligne med resten av Europa for å skjønne det.

Om vinteren ligger gjennomsnittstemperaturen på øygruppen på 18ºC, mens i de viktigste byene i Sør-Europa ligger den på 8ºC og i Sentral- og Nord-Europa ligger gjennomsnittet på 0ºC.

Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene på 23ºC, seks grader høyere enn de viktigste europeiske byene. På den varmeste tiden på dagen kommer temperaturen sjelden høyere enn 27ºC, i motsetning til 37ºC på noen av de mest kjente reisemålene ved Middelhavet. På den annen side kommer gjennomsnittet i sommersesongen aldri under 20ºC på Kanariøyene, mens minimum ligger på 13ºC i de viktigste europeiske byene.

Ønsker du å finne ut mer om temperaturene? Klikk her
Ekspertens
uttalelse
"Hvis jeg skulle beskrive somrene og vintrene på Kanariøyene, ville jeg si at mange deler av det spanske fastlandet ikke har så fint vær om sommeren som vinterværet på Kanariøyene."

Minerva Piquero TV-presentator og "værdame"