Vi bruker cookies, egne og fra tredje parter, for å kunne forbedre våre tjenester gjennom analyse av din navegasjon på våre nettsider. Hvis du fortsetter å bruke vårt nettsted uten å endre konfigurasjonen, tar vi dette som en akseptasjon av bruken av cookies på vårt nettsted. Du kan få mer informasjon eller opplysninger om hvordan du kan endre konfigurasjonen i vår "Juridiske informasjon".

GODTA
Kanariøyene – Livets breddegrad

Et privilegert
sted å observere universet fra

Et privilegert<br /> sted å observere universet fra

Brisen fra passatvindene og temperaturinversjonen vindene forårsaker, gjør at det vanskelig danner seg skyer. Derfor finner du den reneste og klareste himmelen i Europa på Kanariøyene. Himmelen er dessuten beskyttet i form av en lov som skal verne om kvaliteten for stjernetitting på nattehimmelen ved observatoriene som ledes av Astrofysisk Institutt på Kanariøyene. Loven regulerer lys-, radioelektrisk- og atmosfærisk forurensning foruten flytrafikken over øygruppen, slik at ingenting skal forhindre observasjonen av stjerner og planeter.

Det er dette som er grunnen til at øygruppen regnes som et av de beste stedene i verden for observasjon av verdensrommet og kan skilte med de viktigste astrofysiske observatoriene på den nordlige halvkulen.

Ekspertens
uttalelse
"Kanariøyene er et av de svært få stedene i verden med ekstraordinære astronomiske forhold. De beste fotografiene av solen som finnes i verden har blitt tatt fra våre observatorier, men her er det også mulig å se stjernene gjennom infrarødt teleskop også om dagen."

Francisco Sánchez Grunnlegger av og tidligere direktør for Institutt for Astrofysikk på Kanariøyene (IAC)


Planetariet Ta en himmelreise over Kanariøyene
og oppdag alle
stjernekonstellasjonene
Enter

Bilder tatt
av astrofotograf
Daniel López