• TENERIFE
  • GRAN CANARIA
  • LANZAROTE
  • FUERTEVENTURA
  • LA PALMA
  • LA GOMERA
  • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

HISTORISK REVITALISERENDE

Helt siden antikkens grekere har Kanariøyene vært forbundet med sunnhet og klimaets helbredende egenskaper.

Fra det 17. århundret og fremover var det ekspedisjoner under ledelse av kjente oppdagelsesreisende og naturforskere slik som William Dampier, Nicolás Baudin, James Cook og Alexander von Humboldt, som bidro til å bekjentgjøre Kanariøyenes velgjørende klima som middel mot lungesykdommer og andre lidelser. I det 18. Århundret skrev legen og naturforskeren, William Anderson, ombord på fregatten "Resolution", på James Cook tredje ferd, følgende etter å ha besøkt øyene: "luften og klimaet er bemerkelsesverdig sunne og spesielt egnet til å lindre sykdommer slik som tuberkolose”. Han rådet andre leger til å sende pasientene sine til Kanariøyene.

Senere fremhevet John White, som også var lege, fordelene med klimaet på øygruppen: "Jeg kjenner ikke til et bedre klima for rekonvalesens av syke”.

De første pionerene som uttalte seg om det fremragende klimaet på Kanariøyene, ble ettrfulgt av leger i hele Europa og da reiseliv begynte å bli utbredt, ble Kanariøyene anbefalt som et kursted hvor folk kunne motta terapeutisk behandling med sjøbad samtidig som de kunne nyte fordelene av friluftslivet med den velgjørende brisen fra havet. På slutten av 1800-tallet var det tusener som hadde fulgt rådet og besøkt øyene for å få lindret revmatiske sykdommer, hudsykdommer og fremfor alt lidelser forbundet med pustevansker. Kanariøyene hadde blitt et sted for revitaliserende behandling, hvor folk strømmet til for å fornye seg både fysisk og mentalt ved hjelp av forskjellige behandlinger, alle med utgangspunkt i naturens elementer.

Takket være en økende etterspørsel, begynte de første helsehotellene å dukke opp på øygruppen. Det dreide seg om hoteller med høy kvalitet som skulle danne grunnlaget for senere turistutvikling. Slike hoteller ble på mange måter en foregangsmodell for noen av Europas ypperste hoteller og “resorts” som i dag finnes på Kanariøyene. Det første var Sanatorium del Valle de la Orotava, åpnet den 12. september 1886. Kort tid etter fulgte hotell Taoro, i Puerto de la Cruz, og hotell Santa Catalina, i Las Palmas de Gran Canaria.

Fortsatt kommer reisende fra hele verden til Kanariøyene for å revitalisere seg. De behagelige temperaturene, antallet lystimer, den friske havbrisen, vannet og de mange ressursene naturen har å by på, gjør øygruppen til et paradis for velvære.

El mejor clima del mundo

HAVET

DYKK NED
El mejor clima del mundo
OBSERVER UNIVERSET

KLARE HIMLER

BETRAKT DEM
El mejor clima del mundo
UTTALELSE

EKSPERTENES

SE INTERVIEW

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: